Menu
Your Cart
Gold Rate as on 26 May 2024        KL : RM 349/gm        Penang : RM 349/gm        Johor : RM 349/gm

PDPA NOTICE

PDPA NOTICE

PRIVACY NOTICE

 

We respect your privacy and are committed to protecting the personal information that you share with us. This policy describes how we collect and use any personal information you provide in order to provide our services to you.

 

This Notice is issued pursuant to the requirements of the Personal Data Protection Act 2010. This notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistency between the English and Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail.

 

This notice also adopts and incorporates our terms as contained in our Privacy Policy which is found at

 

https://smsdeenjewels.com.my/index.php?route=information/information&information_id=3

 

(hereinafter referred to as the “Privacy Policy”). In the event of any inconsistency between Privacy Policy and this notice, the terms as contained in the Privacy Policy shall prevail.

 

By using our Services (as defined in our Terms of Use), you agree to the terms herein and to any additional rules and guidelines that we post subsequently.  We may make changes to this notice from time to time and we may notify you of such changes by any reasonable means, including by posting the revised version of this notice on this site or our mobile application.  Your use of our Services, this site or our mobile application following changes to this notice will constitute your acceptance of those changes; provided, however, any material change to this notice shall not apply retroactively to any claim or dispute between you and us in connection with this notice that arose prior to the “LAST UPDATED” date applicable to that version of this notice in which we included such material change. 

 

Key Information

 

The company responsible (the Data Controller) for any personal information that we may hold and process is SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd. SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd is the operator of the site known as https://smsdeenjewels.com.my and all services and any related mobile software application made available by us.

 

SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd act as the internal Data Protection Officer who can answer any query you may have relating to any personal information you have provided or are being asked to provide. All queries relating to this privacy policy can be sent directly to the Data Protection Officer at:-

 

Email: online@smsdeenjewels.com.my

 

What information do we collect?

 

Personal information means any information that may be used to identify you as an individual, including but not limited to, a first and last name, email address, a home, postal or other physical address, other contact information, title, date of birth, gender. We may also collect other information to provide a quality personalised service to you such as occupation, industry, personal interests and preferences etc.

 

In addition to personal information provided, we also collect and use anonymous data from your internet browser and device using cookies, service logs, third party website analytic companies and other similar technologies. We use this information to help us to understand how our services are used so that we may consider how best to improve them and also so that we can provide more relevant content to you.

 

We may also collect personal information when you use certain services provided by us, when you register to attend an event organised by us, when you request marketing information, or when you participate in one of our surveys, competitions or promotions.

 

From time to time, we may receive personal information from business partners and vendors where such parties have gained your consent to do so. In such cases all personal information will be treated as confidential information as outlined within this policy.

 

What do we use the information for?

 

We may use your personal information to assist in providing our services to you; where it is necessary for our legitimate interests; or to comply with regulatory requirements. We only use such information if it has been collected in accordance with acceptable privacy practices consistent with this Policy and applicable laws, specifically the Personal Data Protection Act of Malaysia.

 

How do we share your information?

 

We will not sell any of your personal information to third parties.

 

We may only send your personal information to other companies for the sole purpose of improving our services or providing our services to you. These companies may include other entities managed by SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd, subsidiaries or holding companies, payment service providers, advertisers, or any of our employees, agents, suppliers or subcontractors.

 

We will also disclose your personal information if required to do so by law, to enforce our Terms of Use, which is found at:

 

 https://smsdeenjewels.com.my/index.php?route=information/information&information_id=5

 

and services provided, or as needed to fulfil contracts in place. In urgent circumstances personal information may also be disclosed where it is required to do so to protect personal safety.

 

Personal information may be shared outside of Malaysia.

 

How do we protect your information?

 

We take the security of your personal information extremely seriously. We safeguard the security of the personal information you send us through physical and electronic means as well as through the enforcement of management procedures.

 

How long do we keep your personal information?

 

We retain your personal information for different durations based on the type of information and purpose for which it was provided and was being or is being used in order to provide information or services to you. We the information is anonymous (as collected or made anonymous through processing) we may retain the information for longer periods for trend analysis.

 

Is my personal information accurate?

 

As a data subject you may request a copy of the personal information held on you, request that inaccurate or incomplete information is corrected, or request that some or all of the information is deleted. To do so, please contact the Data Protection Officer. We will try to respond.


NOTIS PRIVASI

 

Kami menghormati privasi anda dan komited untuk melindungi maklumat peribadi yang anda kongsi dengan kami. Dasar ini menerangkan cara kami mengumpulkan dan menggunakan sebarang maklumat peribadi yang anda berikan untuk menyediakan perkhidmatan kepada anda.

 

Notis ini dikeluarkan menurut keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

 

Notis ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia bagi notis ini, versi Bahasa Inggeris akan diutamakan. Notis ini juga menerima pakai dan menggabungkan terma kami seperti yang terkandung dalam Polisi Privasi kami yang terdapat di

 

https://smsdeenjewels.com.my/index.php?route=information/information&information_id=3

 

(selepas ini dirujuk sebagai "Dasar Privasi"). Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara Polisi Privasi dan notis ini, terma seperti yang terkandung dalam Polisi Privasi akan diguna pakai. Dengan menggunakan Perkhidmatan kami (seperti yang ditakrifkan dalam Syarat-Syarat Penggunaan kami), anda bersetuju menerima terma di sini dan dengan sebarang peraturan dan garis panduan tambahan yang kami siarkan selepas itu. Kami mungkin membuat perubahan pada notis ini dari semasa ke semasa dan kami mungkin memberitahu anda tentang perubahan tersebut melalui apa-apa cara yang munasabah, termasuk dengan menyiarkan versi notis ini yang disemak di tapak ini atau aplikasi mudah alih kami. Penggunaan Perkhidmatan kami, tapak ini atau aplikasi mudah alih kami berikutan perubahan pada notis ini akan membentuk penerimaan anda terhadap perubahan tersebut; dengan syarat, walau bagaimanapun, apa-apa perubahan penting pada notis ini tidak akan terpakai secara retroaktif untuk sebarang tuntutan atau pertikaian antara anda dan kami berkaitan dengan notis ini yang timbul sebelum tarikh "LAST UPDATED" yang terpakai pada versi notis ini di mana kami menyertakan perubahan material.

 

Maklumat Penting

 

Syarikat yang bertanggungjawab (Pengawal Data) bagi sebarang maklumat peribadi yang kami pegang dan proses adalah SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd. SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd adalah pengendali laman web sesawang yang dikenali sebagai https://smsdeenjewels.com.my dan kesemua perkhidmatan-perkhidmatan dan aplikasi perisian mudah alih yang disediakan dan ditawarkan oleh kami.

 

SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd beroperasi sebagai Pegawai Perlindungan Data Dalaman yang sedia menjawab sebarang pertanyaan anda berkaitan maklumat peribadi yang telah anda berikan atau diminta untuk berikan. Semua pertanyaan berkaitan dasar privasi ini boleh dihantar terus kepada Pegawai Perlindungan Data Peribadi di:-

 

E-mel:online@smsdeenjewels.com.my

 

Apakah maklumat yang kami kumpulkan?

 

Maklumat peribadi bermaksud sebarang maklumat yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda sebagai individu, termasuk tetapi tidak terhad kepada, nama pertama dan terakhir, alamat emel, alamat rumah, pos dan alamat fizikal lain. Kami juga mahu mengumpulkan maklumat lain untuk menyediakan perkhidmatan peribadi berkualiti kepada anda seperti pekerjaan, industri, kepentingan peribadi dan pilihan dll.

 

Di samping maklumat peribadi yang diberikan, kami juga mengumpulkan dan menggunakan data tanpa nama daripada pelayar Internet dan peranti anda menerusi cookie, log perkhidmatan, laman web pihak ketiga dan teknologi serupa lain. Kami menggunakan maklumat ini untuk membantu kami memahami bagaimana perkhidmatan kami digunakan supaya kami boleh mempertimbangkan cara kami boleh mempertingkatkannya dengan cara terbaik dan juga supaya kami memberikan kandungan yang lebih relevan kepada anda.

 

Kami juga boleh mengumpulkan maklumat peribadi apabila anda menggunakan perkhidmatan tertentu yang kami sediakan, apabila anda mendaftar untuk menghadiri acara yang kami anjurkan, apabila anda meminta maklumat pemasaran, atau apabila anda menyertai salah satu daripada tinjau selidik, pertandingan atau promosi kami.

 

Dari masa ke masa, kami boleh menerima maklumat peribadi daripada rakan perniagaan dan vendor di mana pihak tersebut telah mendapat kebenaran anda untuk berbuat demikian. Oleh yang demikian, semua maklumat peribadi akan dianggap sebagai maklumat sulit yang digariskan di dalam dasar ini.

 

Kami menggunakan maklumat untuk apa?

 

Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk membantu menyediakan perkhidmatan kami kepada anda, di mana perlu, untuk kepentingan kami yang sah di sisi undang-undang, atau untuk mematuhi keperluan peraturan.

 

Kami hanya menggunakan maklumat tersebut jika maklumat telah dikumpulkan menurut amalan privasi yang boleh diterima serta konsisten dengan Dasar ini dan undang-undang yang berkuat kuasa, secara khususnya Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia

 

Bagaimana kami berkongsi maklumat anda?

 

Kami tidak akan menjual sebarang maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga. Kami hanya boleh menghantar maklumat peribadi anda kepada syarikat lain semata-mata untuk tujuan menambah baik perkhidmatan kami atau menyediakan perkhidmatan kami kepada anda. Syarikat-syarikat ini mungkin termasuk entiti lain yang diuruskan oleh SMS DEEN Jewellers Sdn Bhd, anak syarikat atau syarikat pegangan, penyedia perkhidmatan pembayaran, pengiklan atau mana-mana kakitangan ejen, pembekal atau subkontraktor kami.

 

Kami juga akan mendedahkan maklumat peribadi anda jika kami perlu berbuat demikian di bawah undang-undang, untuk menguatkuasakan Syarat-Syarat Penggunaan kami, yang tertera di pautan:

 

https://smsdeenjewels.com.my/index.php?route=information/information&information_id=5

 

 dan perkhidmatan yang disediakan, atau seperti yang diperlukan untuk memenuhi kontrak yang dilaksanakan. Dalam keadaan mendesak, maklumat peribadi juga mungkin didedahkan jika perlu untuk melindungi keselamatan peribadi.

 

Maklumat peribadi mungkin dikongsi di luar Malaysia.

 

Bagaimana kami melindungi maklumat anda?

 

Kami memandang serius keselamatan maklumat anda. Kami melindungi keselamatan maklumat peribadi yang anda hantar kepada kami menerusi kaedah fizikal dan elektronik dan juga menerusi pelaksanaan prosedur pengurusan.

 

Berapa lama kami menyimpan maklumat peribadi anda?

 

Kami mengekalkan maklumat peribadi anda untuk tempoh berbeza-beza mengikut jenis dan tujuan maklumat diberikan dan telah digunakan atau sedang digunakan untuk menyediakan perkhidmatan maklumat kepada anda. Apabila maklumat adalah tidak bernama (seperti yang dikutip atau dijadikan tanpa nama menerusi pemprosesan) kami boleh mengekalkan maklumat untuk tempoh lebih lama untuk analisis trend.

 

Adakah maklumat peribadi saya tepat?

 

Sebagai subjek data, anda boleh meminta satu salinan maklumat peribadi yang dipegang berkenaan anda, meminta maklumat tidak tepat atau tidak lengkap dibetulkan, atau meminta sesetengah atau semua maklumat diketepikan. Untuk berbuat demikian, sila hubungi Pegawai Perlindungan Data. Kami akan cuba menjawab kemusykilan anda.